voetbalzone

Berger heeft prestigieuze functie te pakken

29 nov 2008, 20:08
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2008, 20:08
Advertentie
Han Berger wordt de nieuwe technisch directeur bij de Australische voetbalbond (FFA). Dat meldt de aftredende directeur voetbalzaken van De Graafschap zaterdag aan De Gelderlander. De geboren Utrechter tekent een contract voor vier jaar.

Berger wordt Down Under de opvolger van Rob Baan en daarmee het hoofd van een Nederlandse enclave. Pim Verbeek en Henk Duut trainen het nationale elftal van de Socceroos, terwijl Jan Versleijen het beloftenteam onder zijn hoede heeft.

"Ik ben enorm blij, want het is een prestigieuze functie", laat Berger in een reactie aan het regionale dagblad weten. "Het voetbal in Australië is volop in ontwikkeling." De kans is groot dat Australië over dik anderhalf jaar op het WK in Zuid-Afrika aanwezig is. De ploeg is na drie duels in de Aziatische kwalificatiecyclus nog zonder puntenverlies.

Berger vertrekt per 31 december 2008 uit Doetinchem. De oud-trainer van onder meer FC Utrecht was sinds april 2005 werkzaam bij De Graafschap. In die periode promoveerde de club naar de Eredivisie, waarin De Superboeren zich vorig seizoen wisten te handhaven. Met Leen Looyen is zijn opvolger reeds bekend.
Bezig met laden …