voetbalzone

Berger: 'Zou wensen dat alle oefenwedstrijden zo waren'

Bart Kruyt12 aug 2010, 08:50
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2010, 08:50
Advertentie

Han Berger wist zijn optreden als interim-bondscoach van Australië niet op te luisteren met een overwinning. De Nederlander, die na woensdag plaatsmaakte voor de Duitser Holger Osieck, zag zijn ploeg in Slovenië met 2-0 verliezen. Toch was Berger niet ontevreden: “Voor de jonge spelers was dit een erg goede ervaring.”

De coach kon geen beroep doen op belangrijke krachten als Tim Cahill, Brett Emerton en Harry Kewell en gaf daarom noodgedwongen enkele talenten een kans. “Het was een mooie wedstrijd in een gemoedelijke omgeving”, zei Berger. “Ik zou wensen dat alle oefenwedstrijden zo waren. Het jonge elftal speelde in een sfeervol stadion onder druk en daar leert zij alleen maar van.”

Middenvelder Carl Valeri was een stuk minder tevreden: “Holger Osieck heeft hier duidelijk werk te doen”, mopperde hij. “We hebben aardig gespeeld, maar we gaven de tegendoelpunten wel heel eenvoudig weg. Al met al was het een goede prestatie, maar we hebben het weggegeven. Dit was natuurlijk wel een heel nieuw team, die heeft laten zien dat de Australische ploeg mooie tijden tegemoet gaat.”

Bezig met laden …