voetbalzone

‘Bergkamp zei: ‘Nu laten we gewoon die beelden van jou zien’’

Daniel Cabot Kerkdijk02 nov 2014, 09:45
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2014, 09:45
Advertentie

Joël Veltman nam zaterdag tegen FC Dordrecht een van de doelpunten in de 4-0 overwinning van Ajax voor zijn rekening. De verdediger kon na zijn knappe treffer, een lob over doelman Filip Kurto, op de complimenten van niemand minder dan assistent-trainer Dennis Bergkamp rekenen. De oud-aanvaller scoorde in zijn actieve loopbaan via talloze stifts en lobjes.

voetbalzone

"Hij zei voor de gein: we leren die middenvelders en aanvallers altijd stiften, maar nu laten we gewoon die beelden van jou zien", vertelde Veltman in gesprek met NUsport. Van extra trainingen met Bergkamp is echter geen sprake. “Ik train altijd met de verdedigers met Jaap Stam. Dan is het meer koppen dan stiftjes geven.”

FC Dordrecht kwam in de Amsterdam ArenA niet tot scoren, maar Ajax gaf wel twee grote kansen weg. Dat mag komende week tegen Barcelona in de Champions League niet gebeuren, zo erkent Veltman. “Ik ben erg blij dat ik een doelpuntje meepik, maar ik baal vooral van die twee kansen. Dat is het belangrijkste. Over mijn eigen optreden ben ik dan ook niet tevreden. Het was niet mijn beste wedstrijd.”

Bezig met laden …