voetbalzone

Berhalter en Donovan schieten LA Galaxy naar MLS Cup final

Daniel Cabot Kerkdijk14 nov 2009, 08:40
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2009, 08:40
Advertentie

David Beckham moet weliswaar door de sportieve successen van Los Angeles Galaxy de oefeninterland met Brazilië laten schieten, maar de Engelsman is wel dicht bij zijn eerste echte hoofdprijs in Amerikaanse dienst. Door doelpunten van Gregg Berhalter en Landon Donovan plaatste de Californische club zich ten koste van Houston Dynamo voor de MLS Cup final: 2-0.

/

Pas in de verlenging viel het gelijkopgaande treffen uit in het voordeel van LA Galaxy. Berhalter zorgde in minuut 102 na een vrije trap van Beckham voor de eerste goal van de avond, en Donovan schoot zeven minuten later vanaf elf meter zijn zeventiende treffer in een MLS-playoff tegen de touwen. De strafschop kwam tot stand na een charge van Ricardo Clark op Alan Gordon.

Het is voor de LA Galaxy de eerste maal sinds 2005 dat de ploeg de finale van de MLS Cup bereikt. Op 22 november treedt de ploeg, die in 2002 en 2005 de landstitel op haar naam schreef, aan in Seattle tegen de winnaar van de Eastern Conference-finale tussen Chicago en Real Salt Lake. Beckham speelt met ingang van januari weer op huurbasis voor AC Milan.

Bezig met laden …