voetbalzone

Bernard reist naar Oekraïne: 'Tijd voor een beslissing'

Bart Kruyt05 aug 2013, 16:46
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2013, 16:46
Advertentie

Shakhtar Donetsk kan gaan proberen om Bernard ervan te overtuigen om in Oekraïne te komen spelen. De club bracht met succes een bod van 25 miljoen euro uit op het toptalent van Atlético Mineiro, maar Bernard liet weten dat hij liever naar FC Porto wilde vertrekken. De vijfvoudig Braziliaans international stapt nu toch in het vliegtuig naar Oekraïne, om een kijkje te nemen.

/

Bernard gaat met zijn vader (Délio Duarte), neef en twee vrienden naar Donetsk. "Het is tijd om een beslissing te nemen", wordt de linksbuiten geciteerd door Braziliaanse media. "We gaan een kijkje nemen en alle voor- en nadelen op een rijtje zetten. Maar ik zal zeker nog geen contract tekenen." Bernard stond ook in de belangstelling van Tottenham Hotspur en Arsenal, maar the Spurs wilden niet meer betalen dan achttien miljoen euro en Arsenal heeft zich nooit gemeld.

Duarte was vorige week nog niet erg positief over een transfer van zijn zoon naar Shakhtar: "Als hij naar Oekraïne gaat, dan loopt hij het gevaar om het WK mis te lopen. Hij ziet Shakhtar niet als een optie, Portugal wel. Atlético Mineiro moet zijn wensen begrijpen en hem niet als een speelpop behandelen. Hij heeft veel voor de club gedaan en wil gewoon naar Porto", zei de vader van Bernard toen nog. Shakhtar moet dus gaan proberen om de speler en zijn vader op andere gedachten te brengen.

Bezig met laden …