voetbalzone

Bernardo richt alle schijnwerpers op zich met één van elf goals in Brazilië

Erik van Dam27 okt 2011, 12:26
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2011, 12:26
Advertentie

Vasco Da Gama voert de ranglijst in Brazilië aan en heeft met Juninho, Élton en ex-PSV'er Fagner diverse spelers die er wekelijks bovenuit stijgen. Woensdagavond ging alle aandacht echter uit naar aanvallende middenvelder Bernardo. De 21-jarige speler, die dit seizoen gehuurd wordt van Cruzeiro, maakte een prachtig doelpunt in de Copa Sudamericana tegen Aurora uit Bolivia.

Vasco moest woensdagavond (plaatselijke tijd) een 3-1 nederlaag tegen Aurora goed zien te maken, om de kwartfinales van de Copa te bereiken. Daar slaagden de Brazilianen op fantastische wijze in; de tegenstander werd met enorme cijfers (8-3) opgerold en het eerste doelpunt van de avond mocht direct de boeken ingaan als de mooiste van allemaal. Na een snelle combinatie kwam de bal bij Bernardo, die vervolgens iets heel fraais liet zien.

De aanvallende middenvelder speelde zijn eerste bewaker door de benen en zette nummer twee weg met een Zidane-achtige beweging. Drie man wierpen zich op hem, maar Bernardo had al besloten wat hij ging doen en ramde de bal via de onderkant van de lat hard binnen. De 1-0 gaf Vasco het nodige zelfvertrouwen en was uiteindelijk begin van de daverende 8-3.

Bekijk hier het doelpunt van Bernardo:

Bezig met laden …