voetbalzone

Bernardo Silva naar Man City: ‘Tegen Guardiola zeg je geen nee’

Yanick Vos26 mei 2017, 19:55
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2017, 19:55
Advertentie

Manchester City heeft de komst van Bernardo Silva op de clubwebsite bevestigd. De Portegese middenvelder komt over van AS Monaco en gaat bij the Citizens spelen met rugnummer 20. De Engelse topclub doet geen uitspraken over de hoogte van de transfersom, maar naar verluidt gaat het om een bedrag van 69 miljoen euro.

De 22-jarige Bernardo Silva begon zijn loopbaan bij Benfica en verkaste vervolgens naar Monaco. Met de club uit de Ligue 1 bereikte hij het afgelopen seizoen de halve finale van de Champions League en werd hij kampioen van Frankrijk. De twaalfvoudig international stond volgens Manchester City in de belangstelling van meerdere Europese topclubs. Uiteindelijk koos hij dus voor City.

“Een geweldig gevoel”, reageert Silva op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. “Ik behoor nu tot een van de beste teams ter wereld. Het is geweldig om deel uit te maken van deze club en het is een geweledige kans.” De Portugees kijkt er naar uit om samen te werken met Josep Guardiola. “Een van de beste trainers ter wereld, zo niet de beste. Als je de kans krijgt om getraind te worden door Guardiola, dan zeg je geen nee.”

Bezig met laden …