voetbalzone

Beroep Cahill tegen rode kaart verworpen, vierde duel schorsing blijft uit

Erik van Dam14 sep 2010, 16:32
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2010, 16:32
Advertentie

Gary Cahill heeft het beroep dat hij, samen met Bolton Wanderers, had aangespand bij de Engelse voetbalbond (FA) verloren. De verdediger en de club beschouwden de rode kaart die Cahill zaterdag kreeg tegen Arsenal als onterecht en gingen in beroep tegen de drie duels schorsing die de Engelse tuchtcommissie wilde uitdelen.

/

Dinsdag luisterde de commissie naar het verweer van Cahill, die na iets meer dan een uur spelen Marouane Chamakh neerhaalde en met rood moest vertrekken. De FA laat in een officieel statement weten dat zij het beroep van Cahill niet hebben aangenomen en bij de oude beslissing blijven. De verdediger is vanaf heden voor drie competitiewedstrijden geschorst.

Door de uitsluiting mist Cahill, die in het geruchtencircuit aan de Engelse topclubs wordt gelinkt, de wedstrijden tegen Aston Villa, Burnley (Carling Cup) en Manchester United. Bolton was op zoek naar de aansluitingstreffer toen Cahill rood kreeg. Het stond toen nog 2-1 voor Arsenal, maar de Gunners liepen uiteindelijk uit naar een ruime 4-1 overwinning.

Enig lichtpuntje voor zowel Cahill als Bolton-trainer Owen Coyle, was dat de FA het beroep niet als onrechtmatig beschouwde. Had het dat wél gedaan, dan zou Cahill direct voor vier duels worden geschorst. Nu blijft het vierde duel een voorwaardelijke straf.

Bezig met laden …