voetbalzone

Beroepscommissie KNVB spreekt Kramer alsnog vrij

Erik van Dam20 okt 2015, 10:33
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2015, 10:33
Advertentie

Michiel Kramer hoeft geen plaats te nemen op de tribune, de komende wedstrijden. De beroepscommissie van de KNVB heeft dinsdagmorgen bekendgemaakt dat het de spits van Feyenoord vrijspreekt. Men acht niet bewezen dat Kramer werkelijk Ted van de Pavert sloeg in de wedstrijd tegen De Graafschap. In eerste instantie werd de aanvaller nog voor vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) geschorst.

voetbalzone

Ruim twee weken geleden won Feyenoord met 1-2 in Doetinchem, maar een dag later kondigde de aanklager betaald voetbal aan dat hij een onderzoek zou starten naar Kramer. De verdenking was dat de spits Van de Pavert geslagen zou hebben. De dag erop kwam het schikkingsvoorstel: vier wedstrijden schorsing voor Kramer, waarvan één voorwaardelijk. Feyenoord vond dat onterecht en liet de zaak voor de tuchtcommissie komen.

Feyenoord-huisjurist Joris van Benthem, die eerder al Rick Karsdorp en Eljero Elia vrij wist te pleiten, claimde bij de commissie dat Kramer niet geslagen had, maar geduwd. Het zag er desondanks naar uit dat Kramer gewoon geschorst zou blijven en dat bleek ook zo. Feyenoord was het er weer niet mee eens en tekende beroep aan tegen het oordeel, waardoor Kramer afgelopen weekend gewoon mee mocht doen tegen sc Heerenveen.

voetbalzone

De definitieve hoorzitting werd uitgesteld en maandagavond diende de zaak voor de beroepscommissie: de laatste kans voor alle betrokken partijen om hun gelijk te halen. De aanklager bleef erbij dat Kramer een schorsing moest krijgen en Feyenoord deed hard zijn best om dat te voorkomen. Dinsdagmorgen kwam de uitspraak en werd duidelijk dat de schorsing van tafel is geveegd.

Feyenoord en Kramer zijn dankzij Van Benthem dus als winnaars uit de strijd gekomen. Kramer, al goed voor vier goals in acht wedstrijden dit seizoen, hoeft nergens meer voor te vrezen en zal gewoon kunnen spelen tegen AZ, Ajax en de wedstrijden die erna nog volgen.

Bezig met laden …