voetbalzone

Bertrand Traoré zag na Ajax geen andere uitweg: ‘Ik moest wel’

Yanick Vos29 jun 2017, 11:46
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2017, 11:46
Advertentie

Bertrand Traoré verruilde Chelsea onlangs voor Olympique Lyon voor tien miljoen euro. The Blues verhuurden vorig seizoen 38 spelers, onder wie de Burkinees. Dit jaar wilde Traoré niet opnieuw ergens anders gestald worden. De ex-Ajacied koos voor een nieuwe stap in Frankrijk, omdat hij dacht dat hij geen eerlijke kans zou krijgen in Londen.

“Het was tijd. Gezien mijn leeftijd en mijn wil om mezelf te ontwikkelen, moest ik de club verlaten”, vertelt de 21-jarige aanvaller in gesprek met de Londen Evening Standard. “Ik kon bij Chelsea blijven en iedere wedstrijd misschien een paar minuten meespelen en iedere dag voor mijn plek vechten. Maar ik wist dat ik nooit een vaste basisplaats zou krijgen. Ik trainde me suf, ik deed alles.”

“Twee jaar geleden was ik er nog best wel dichtbij, maar vorig jaar werd ik in het voorseizoen al verhuurd”, vertelt Traoré, die nog maar zestien maal zijn opwachting mocht maken in het shirt van Chelsea. “Dit jaar wilde ik niet hetzelfde scenario meemaken. Het was tijd om bij een stabiele club aan te kloppen waar ik wél in het eerste kan voetballen, waar ik één van de belangrijkste spelers kan zijn. Om zo'n speler te worden, moet je wel hard werken hier, dus ik zal alles voor de club geven."

Bezig met laden …