voetbalzone

Beschonken Farina eist schadevergoeding van Brisbane Roar

Bart Kruyt15 dec 2009, 07:04
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2009, 07:04
Advertentie

Frank Farina heeft zijn voormalig werkgever Brisbane Roar aangeklaagd. De voormalig bondscoach van Australië werd halverwege de maand oktober op straat gezet, nadat hij door de politie was betrapt op rijden onder invloed. Farina vindt dat Brisbane dit niet zomaar naar buiten had mogen brengen en eist een schadevergoeding.

Farina, die tussen 1999 en 2005 bondscoach was van de nationale ploeg van Australië, was sinds 2006 werkzaam bij de club uit de A-League. Het was niet voor het eerst dat de coach beschonken achter het stuur plaats nam. “Het is helaas al de tweede keer dat hij betrapt wordt”, meldde Brisbane Roar in een statement. “Frank heeft er erg veel spijt van.”

De 45-jarige coach, die eind jaren tachtig een begrip was in België en in het seizoen 1989/90 nog topscorer werd van de Eerste Klasse, stelt nu dat zijn reputatie is geschaad door de eerlijkheid van de club. Farina wil een schadevergoeding van ruim drie ton tegemoet zien, zo meldt Reuters. Club en trainer staan in een later stadium tegenover elkaar in de rechtszaal.

Bezig met laden …