Besiktas boekt na een maand eindelijk weer een zege in de Süper Lig

Wessel Antes25 dec 2023, 18:57
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:49

Besiktas heeft maandagavond een zege geboekt op Hatayspor: 1-2. Doelpunten van Semih Kiliçsoy en Omar Colley waren voldoende voor een overwinning in Hatay. Voor Besiktas was het de eerste competitiezege sinds 26 november, toen met 1-2 werd gewonnen van Samsunspor.

Bijzonderheden:
Bij Besiktas stond voormalig Vitesse-aanvaller Milot Rashica in de basis. Kara Kartallar dachten na 35 minuten op voorsprong te komen door Salih Ucan, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Drie minuten later was het alsnog raak, toen jongeling Semih Kiliçsoy een voorzet van Amir Hadziahmetovic binnenliep: 0-1.

Hadziahmetovic was ook de aangever bij het tweede doelpunt van Besiktas. Zijn indraaiende hoekschop werd door Omar Colley achter doelman Mert Günok gekopt: 0-2. Armin Hodzic deed nog wat terug namens de thuisploeg, maar meer dan de 1-2 zat er niet in voor Hatayspor.

Hatayspor - Besiktas 1-2

38’ 0-1 Semih Kiliçsoy (assist: Amir Hadziahmetovic)
53’ 0-2 Omar Colley (assist: Amir Hadziahmetovic)
80’ 1-2 Armin Hodzic