voetbalzone

Besiktas en Hellas leggen in Eredivisie bod neer op Jong Oranje-international

Jan Hoeksema11 jul 2023, 23:00
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2023, 23:00
Advertentie

Elayis Tavsan staat in de interesse van verscheidene clubs uit het buitenland. Onder meer clubs uit Engeland, Italië en Turkije zouden de aanvaller graag overnemen van NEC, zo meldt Voetbal International. Besiktas en Hellas Verona hebben zelfs al een bod neergelegd bij de club uit Nijmegen.

De kans dat Tavsan op 13 augustus voor NEC aan de aftrap zal verschijnen als de Nijmegenaren aan het seizoen beginnen tegen Excelsior wordt steeds kleiner. De 22-jarige aanvaller staat nog maar een jaar onder contract en dus zal NEC de voorkeur geven aan een verkoop van Tavsan deze zomer, voordat hij transfervrij bij een andere club kan tekenen.

Vorig jaar zomer kon Tavsan al verkassen naar Turkije, maar toen koos hij voor een langer verblijf in Nijmegen. Het is dus maar de vraag of de aanvaller deze zomer oren heeft in een stap naar Besiktas. In maart werd het contract van Tavsan nog met een jaar verlengd. NEC had een optie in het contract van de buitenspeler laten zetten en lichtte deze dus eerder dit jaar. Volgens Transfermarkt is de jeugdinternational van Nederland 1,4 miljoen euro waard.

Voor de nummer twaalf van het afgelopen Eredivisie-seizoen kan een transfer van Tavsan dus de volgende miljoenenklapper worden. Eerder deze zomer werd Ibrahim Cissoko namelijk voor drie miljoen euro aan Toulouse verkocht. Verder verloor NEC onder andere Joris Kramer aan Go Ahead Eagles, Oussama Tannane en Iván Márquez aan 1. FC Nürnberg. Onder meer Bram Nuytinck, Mees Hoedemakers en Sontje Hansen werden juist verwelkomd door trainer Rogier Meijer.

Bezig met laden …