Besiktas geeft zeker lijkende zege weg en kruipt niet naar Fenerbahçe toe

Thijs Post06 nov 2011, 18:48
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2011, 18:48

Besiktas heeft zondagavond nagelaten om in het spoor te blijven van Fenerbahçe: Genclerbirligi was met 4-2 te sterk voor de manschappen van Carlos Carvalhal. In plaats van op de tweede stek in de rangschikking, staat Besiktas nu zesde met zeventien punten uit negen wedstrijden. Champions League-deelnemer Trabzonspor won wel, met 2-1 van Kayserispor, en staat nu tweede.

Genclerbirligi - Besiktas 3-2
Besiktas kreeg met 3-2 klop, maar daar had niemand na een goede twintig minuten spelen rekening mee gehouden. Fabian Ernst zette zijn ploeg op voorsprong op aangeven van Simao, waarna Mustafa Pektemek de marge zelfs verdubbelde. Besiktas hield de voorsprong vast tot de rust, maar na de pauze waren de rollen compleet omgedraaid.

Allereerst zette Herve Tum de 1-2 op het bord, waarna Hursut Meric (ex-ADO Den Haag) op aangeven van Yasin Öztekin zelfs de gelijkmaker liet aantekenen. De koek was nog niet op voor de thuisploeg, want twaalf minuten voor tijd dompelde Egemen Korkmaz Kara Kartallar al helemaal in rouw. Erdal Kilicarslan maakte de schade vlak voor het eindsignaal nog wat groter. De achterstand van Besiktas op Fenerbahçe, dat vrijdag met 2-0 verloor van Sivasspor, blijft zodoende vier punten.

Trabzonspor - Kayserispor 2-1
Daar waar Besiktas niet kon profiteren van de nederlaag van Fenerbahçe, deed Trabzonspor dat wel. De deelnemer aan de Champions League had dat te danken aan Burak Yilmaz: de spits scoorde na een klein halfuur de openingstreffer en produceerde ook na 74 minuten een doelpunt. Het tegendoelpunt van James Troisi kwam te laat, want in de resterende twee minuten kon Kayserispor geen potten meer breken.