Besiktas komt prachtig hakdoelpunt van voormalig Feyenoorder te boven

Gijs Freriks05 dec 2015, 18:53
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2015, 18:53

Besiktas heeft de koppositie in de Süper Lig overgenomen van Fenerbahçe. Het team van Senol Günes boekte zaterdagavond een 1-2 overwinning bij Kayserispor en Mario Gómez maakte alweer zijn elfde doelpunten in negentien officiële wedstrijden.

Besiktas opende na twaalf minuten de score in het Kadir Has Stadion: Gómez werd na een snelle uitval weggestuurd door José Sosa, omspeelde de doelman en schoof binnen. In de slotfase van de eerste helft maakte Sosa uit een vrije trap, waarmee hij doelman Erdogan Kayacan in de korte hoek verraste, het tweede doelpunt voor De Zwarte Adelaars. Tussendoor had Diego Biseswar met een prachtig hakballetje voor de gelijkmaker gezorgd.

Besiktas kreeg in de tweede helft via onder anderen Gómez en Sosa kansen om het duel definitief in het slot te gooien, maar door de minimale marge bleef het tot het slotsignaal spannend in Kayseri. De gasten verdedigden de voorsprong evenwel met succes en moeten nu hopen dat Fenerbahçe zondag morst bij Gaziantepspor.