voetbalzone

Besiktas maakte geen schijn van kans bij Ronaldinho: 'Het was een leugen'

Bart Kruyt10 jan 2014, 17:16
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2014, 17:16
Advertentie

Besiktas was wekenlang bezig met de komst van Ronaldinho, maar de droom spatte donderdag hard uiteen. De voormalig wereldvoetballer van het jaar besloot om in Brazilië te blijven en tekende een nieuw contract bij Atlético Mineiro, voor twee jaar. Volgens broer en zaakwaarnemer Roberto de Assis heeft Ronaldinho er nooit serieus aan gedacht om zijn loopbaan te vervolgen in Turkije.

/

Besiktas wilde Ronaldinho een miljoenensalaris betalen, maar het mocht niet baten. "Maar een transfer is nooit een serieuze optie geweest", zegt De Assis tegen Radio Itatiaia. "Dit was gewoon een verzinsel van journalisten, een leugen. We hadden een gesprek met Atlético Mineiro en alles was direct opgelost. Ronaldinho heeft altijd de intentie gehad om langer te blijven."

"Hij is gelukkig bij Atlético", vervolgde de zaakwaarnemer. "Ronaldinho heeft een speciale band met de supporters en ziet de fans als zijn eigen familie. Hij voelt zich hier comfortabel." Ronaldinho hoopt zich in het aankomende half jaar nog in de WK-selectie van Brazilië te kunnen spelen, al lijkt de kans dat Luiz Felipe Scolari hem zal selecteren niet bijzonder groot te zijn.

Bezig met laden …