Besiktas nieuwe nummer twee in Turkije; Gómez ontsnapt aan rode kaart

Gijs Freriks21 sep 2015, 20:55
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2015, 20:55

Besiktas heeft de tweede plaats in de Süper Lig overgenomen van Trabzonspor. Het team van Senol Günes kwam maandag echter niet tot een overwinning, want op bezoek bij Gençlerbirligi werd het 1-1. De Zwarte Adelaars hebben nu net als Trabzon tien punten, terwijl Fenerbahçe er drie meer heeft.

Gökhan Töre kopte Besiktas halverwege de tweede helft na een voorzet van Cenk Tosun naar een punt en is nu bij vijf doelpunten in zijn laatste vier competitiewedstrijden voor Besiktas betrokken geweest. De eerste kansen in het 19 Mayis Stadion waren voor de thuisploeg: Bogdan Stancu vuurde van afstand maar net over en vond later Tolga Zengin op zijn pad. Na een kwart wedstrijd was het wel raak: Dusko Tosic verlengde de bal na een kort genomen corner met het hoofd in zijn eigen doel.

Besiktas had het meeste balbezit, maar deed daar aanvankelijk weinig mee. Tien minuten na rust mocht men van geluk spreken dat Mario Gómez na een elleboogstoot op het veld mocht blijven staan. Besiktas kwam halverwege de tweede helft door toedoen van Töre uiteindelijk toch op 1-1 en kreeg ook nog kansen op de 1-2. Een kopbal van Gómez werd stijlvol uit de hoek gedoken en de ruim 7.800 toeschouwers zagen hoe ook pogingen van Atiba Hutchinson en Cenk er evenmin in gingen.