voetbalzone

Besiktas passeert Galatasaray dankzij nipte overwinning met tien man

Thijs Post16 feb 2014, 13:54
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2014, 13:54
Advertentie

Op voorhand leek het geen eerlijke strijd, Besiktas tegen Bursaspor. De thuisploeg steekt namelijk in een uitstekende vorm, terwijl Bursaspor het de laatste weken niet makkelijk heeft. Zo won Galatasaray onlangs in eigen huis met 6-0 van de kampioen van 2009/10, maar dat lukte Besiktas zondagmiddag niet. De grootmacht uit Istanbul deed echter wel voldoende om te winnen: 1-0.

De thuisploeg moest het doen zonder de geschorste Serdar Kurtulus en de komende tijd zal ook Ersan Gülüm geschorst zijn. De verdediger gaf, even nadat ex-PSV’er Atiba Hutchinson ook al een gele kaart had gekregen, zijn tegenstander een tikje. De drievoudig international van Turkije kon, tot onvrede van het publiek, direct inrukken.

Doelpunten vielen er niet in de eerste helft en ook na de onderbreking zou de bal het net lange tijd niet vinden. Gele kaarten vielen er wel en dan enkel aan de kant van de bezoekers: zes stuks liefst. Ongeveer een kwartier voor tijd viel alsnog het bevrijdende doelpunt voor Besiktas. Op aangeven van Gökhan Töre maakte Hugo Almeida het doelpunt.

Bezig met laden …