voetbalzone

Besiktas voegt daad bij woord en komt niet opdagen bij Fenerbahçe

Demen Bulbul03 mei 2018, 19:50
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2018, 19:50
Advertentie

Besiktas heeft voet bij stuk gehouden. De club van onder anderen Ryan Babel en Jeremain Lens werd donderdagavond in het Sükrü Saracoglu Stadion verwacht om het vorige maand gestaakte bekerduel met Fenerbahçe uit te spelen, maar is, zoals reeds eerder aangekondigd, niet komen opdagen.

Turkse media melden dat de spelers van Fenerbahçe al op het veld stonden voor de warming-up, maar toen duidelijk werd dat tegenstander Besiktas de gang naar het het Sükrü Saracoglu Stadion niet had gemaakt, verlieten uiteindelijk ook zij het veld. Het restant van de wedstrijd stond voor vanavond 19:30 uur op het programma, nadat de eerste poging medio april na 57 minuten voetballen werd gestaakt vanwege ongeregeldheden op de tribunes.

voetbalzone

Daarbij werd Besiktas-trainer Senol Günes onder meer geraakt door een voorwerp vanuit het publiek. Scheidsrechter Mete Kalkavan besloot het duel bij een doelpuntloze stand te staken, maar de Turkse voetbalbond had vervolgens laten weten dat de resterende speeltijd achter gesloten deuren alsnog afgewerkt zou moeten worden. Besiktas kwam op 26 april echter met een verklaring waarin het aankondigde niet te zullen opdraven.

De Zwarte Adelaars voegden donderdag uiteindelijk de daad bij het woord. Terwijl de spelers van Fenerbahçe al bezig waren aan de warming-up, plaatste het officiële Twitterkanaal van Besiktas een foto waarop te zien is hoe de voorbereidingen in aanloop naar de competitiewedstrijd van aankomend weekeinde tegen Konyaspor in volle gang zijn. Scheidsrechter Mete Kalkavan, die net als de spelers van Fenerbahçe ook al ter plaatse was, heeft inmiddels laten weten dat de Turkse voetbalbond zich opnieuw zal moeten buigen over de kwestie.

Bezig met laden …