voetbalzone

Beslissing FIFA brengt WK-kwalificatie Argentinië verder in gevaar

Robin Bruggeman01 nov 2016, 17:45
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2016, 17:45
Advertentie

Argentinië is met zestien punten uit de eerste tien wedstrijden bepaald niet geweldig begonnen aan de kwalificatie voor het WK in Rusland. Op het veld lijkt het voor Lionel Messi en consorten dus al lastig om kwalificatie af te dwingen, maar een beslissing van de FIFA buiten het veld zou het weleens nog moeilijker kunnen maken.

/

De bond heeft Bolivia namelijk een tik op de vingers gegeven wegens het opstellen van Nelson Cabrera, die oorspronkelijk in Paraguay werd geboren. De FIFA had daar geen toestemming voor gegeven en heeft het land een aantal punten afgenomen. Daarnaast zijn de twee duels met Peru (2-0) en Chili (0-0) omgezet in reglementaire 3-0 nederlagen voor de Bolivianen.

Chili stijgt zodoende over Argentinië heen naar de vijfde plaats, waardoor de verliezende WK-finalist op de zesde plaats terecht komt, die geen recht geeft op deelname aan het WK. De eerste vier landen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep gaan door, terwijl nummer vijf eerst nog play-off-wedstrijden moet spelen.

Bezig met laden …