voetbalzone

Beslissingen Gözübüyük kenmerken belabberd degradatieduel in Dordrecht

Thijs Post07 feb 2015, 19:18
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2015, 19:18
Advertentie

Als FC Dordrecht dit seizoen nog wil vertrekken van de laatste plek van de Eredivisie, zal het thuiswedstrijden als die tegen ADO Den Haag toch moeten winnen. Dat lukte niet, het werd 0-0. De wedstrijd kende geen goed voetbal en kende alleen reuring door opstootjes en belangrijke beslissingen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

voetbalzone

De fans van FC Dordrecht en ADO Den Haag maakten er op de tribunes met hun gezang een gezellig feestje van, maar dat was niet omdat de 22 gladiatoren op het veld er zo’n mooie wedstrijd van maakten. Integendeel; het eerste halfuur viel er helemaal niets te genieten aan De Krommedijk. Beide partijen maakten er een verschrikkelijke wedstrijd van en de eerste minuten hadden ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Op het halfuur werd het plots van interessanter en dat kwam door aanvallende intenties van ADO Den Haag.

Roland Alberg plaatste de bal uit een vrije trap rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal en een knal van nieuweling Wilson Eduardo leverde door interventie van Joris van Overeem geen treffer op. Van Overeem, die op de doellijn stond, leek de bal met zijn arm te raken, maar arbiter Gözübüyük vond het geen handsbal. De leidsman zat ADO Den Haag niet veel later weer in de weg, toen Oleksandr Iakovenko tot scoren kwam. ADO was na de goal alweer uitgejuicht en stond op eigen helft klaar voor de aftrap van FC Dordrecht, toen Gözübüyük plots oordeelde dat de bal de achterlijn had gepasseerd of dat het buitenspel was geweest.

voetbalzone

FC Dordrecht kreeg in de eerste helft slechts een grote kans. Van Overeem handelde niet snel genoeg, bracht nog wel Ricky van Haaren in stelling, maar zag zijn ploeggenoot de bal hoog over het doel schieten. Ook na rust kwamen liefhebbers van mooi voetbal van een koude kermis thuis, al werd er door de spelers in ieder geval vechtlust getoond. Letterlijk en figuurlijk, want na een overtreding van Funso Ojo sloeg de vlam in de pan. Gözübüyük, die een lastige avond kende, ‘beloonde’ aanstichters Ojo en Mike van Duinen met geel en liet het verder rusten.

Niet veel later moest de arbitrage opnieuw in actie komen, toen ADO-keeper Martin Hansen gewillig naar het gras ging na een ongelukkige actie van Anthony Biekman. Weer volgde er een opstootje en dit keer kreeg Biekman geel. In de slotfase kregen beide ploegen plots wel wat kansjes. Van Overeem wipte de bal net naast, wat voor ADO het sein was om nog eens aan te zetten. Dordrecht-keeper Robbert te Loeke was echter de beste man van het veld en hij redde bij pogingen van Alberg, Van Duinen en invaller Michiel Kramer, terwijl Gianni Zuiverloon in het zijnet schoot.

Bezig met laden …