voetbalzone

Besluit Ödegaard betwist: ‘Ik heb altijd gezegd dat ik Ajax als beste keuze zie’

Erik van Dam07 jan 2015, 10:16
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2015, 10:16
Advertentie

Het Noorse VG pakte dinsdagavond uit met het nieuws dat Martin Ödegaard op weg is naar Real Madrid. Het veelgeprezen talent zal Strömsgodset verlaten voor de Koninklijke en daar rugnummer 16 toegewezen krijgen, stelde de krant. Ödegaard trainde in november al eens mee in Madrid en lijkt zijn keuze nu te hebben gemaakt. Landgenoot André Bergdölmo zegt er niet zo veel van te snappen.

voetbalzone

De oud-verdediger volgde de soap rond de jonge Ödegaard de voorbije maanden met belangstelling. Hij zegt dat het leuk zou zijn voor Noorwegen, als het eindelijk een landgenoot heeft rondlopen bij het illustere Real Madrid. “Maar ik heb altijd gezegd dat ik Ajax als de beste keuze zie”, geeft Bergdölmo te kennen aan Ajax Showtime. Zelf speelde hij van 2000 tot 2003 in Amsterdam, na zes jaar bij Lilleström en vier seizoenen bij Rosenborg BK.

Ödegaard lijkt Ajax echter links te laten liggen. Hij kreeg wel een uitnodiging om eens mee te komen trainen en coach Frank de Boer sprak lovende woorden over de jonge middenvelder, maar tevergeefs. Bergdölmo had graag gezien dat de tiener een andere keuze had gemaakt. “Ik denk dat hij in het Ajax-systeem het beste zou functioneren als aanvallende middenvelder. Ik weet wat er zal gebeuren met de ontwikkeling van Ödegaard, als hij voor Ajax kiest.”

Bezig met laden …