‘Best speciaal om in een FC Twente-shirt het veld op te komen’

Erik van Dam29 jun 2013, 22:51
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2013, 22:51

FC Twente begon de voorbereiding op het seizoen 2013/14 zaterdag goed met een fikse overwinning op AZSV. In Aalten liep de nummer zes van het vorige seizoen in de Eredivisie uit naar een 0-10 overwinning: een uitstekende start. Sonny Stevens maakte zijn officieuze debuut voor de Enschedeërs. De van FC Volendam overgekomen doelman moet knokken om een plek onder de lat.

/

Op dit moment concurreert hij nog met Nikolay Mihaylov en Sander Boschker, maar de Bulgaar wordt wellicht nog verkocht en Boschker lijkt te beginnen als tweede keeper. Twee andere doelmannen, Nick Marsman en Daniel Fernandes, mogen weg bij de club. Stevens, die vorig seizoen tussen de palen stond in de Jupiler League, maakte tegen AZSV zijn eerste minuten en dat was een bijzondere ervaring.

“Het is best speciaal om voor het eerst in een FC Twente-shirt het veld op te komen. Je weet voor de wedstrijd wel dat het eraan zit te komen, want in principe krijgt iedereen speeltijd”, zegt de 21-jarige sluitpost uit Hoorn. Hij geniet al van de momenten die hij nu meemaakt, zegt hij op de clubwebsite van FC Twente. “Ja, het is lekker om wedstrijden te spelen, ook al krijg je niet veel te doen. Je focust je dan op die ene bal die kan komen. Dus je moet wel scherp blijven. Bovendien is het ook voor de mensen uit de omgeving leuk dat wij hier komen spelen.”

Stevens keepte de gehele tweede helft; voor rust was het woord aan Sander Boschker. De 42-jarige doelman heeft al 24 seizoenen ervaring in het betaald voetbal en speelde meer wedstrijden voor FC Twente dan wie ook in de clubhistorie. Voor rust keerde hij een prima vrije trap van de tegenstander. Dat zag ook Stevens. “Sander pakte die bal erg goed. Hij is een fanatieke keeper, van wie ik veel kan leren.”