voetbalzone

Beste Australische voetballer ooit zet punt achter fraaie carrière

Bart Kruyt26 mrt 2014, 06:26
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2014, 06:26
Advertentie

Harry Kewell is bezig aan de laatste weken als profvoetballer. De aanvaller annex middenvelder, die in 2012 nog werd gekozen tot beste voetballer ooit uit Australië, heeft woensdag op een persconferentie bekendgemaakt dat hij zijn schoenen volgende maand aan de wilgen zal gaan hangen. "Ik ben blij dat ik zelf mijn afscheid kan plannen", liet Kewell weten.

voetbalzone

De 35-jarige Wizard of Oz tekende in de zomer een eenjarig contract bij Melbourne Heart, in een poging in beeld te blijven voor de Australische WK-selectie. Kewell heeft dit seizoen echter te maken gehad met de nodige blessures en zit ook momenteel in de lappenmand. De aankomende twee duels gaat hij nog missen, maar het is de bedoeling dat hij op 12 april nog mee gaat doen tegen Western Sydney Wanderers. Dit wordt dan zijn afscheidswedstrijd.

"Het zal moeilijk worden, want dit is de sport die mijn hele leven heeft beheerst", zei Kewell. "Ik begon met voetballen toen ik vier was en werd op mijn zeventiende professional. Het was een prachtige carrière." Kewell speelde in Engeland voor Leeds United en Liverpool en won met laatstgenoemde ploeg in 2005 de Champions League-finale. Hij begon in de basis in de eindstrijd tegen AC Milan, maar viel al in de eerste helft geblesseerd uit.

Bezig met laden …