voetbalzone

‘Beste seizoen tot nu toe’ levert Nathan Aké nieuw megacontract op

Mart Oude Nijeweeme29 jul 2023, 10:28
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:07
Advertentie

Nathan Aké heeft zijn contract bij Manchester City opengebroken en verlengd, zo maakt de club zaterdagochtend bekend. De 28-jarige verdediger ligt nu twee jaar langer vast, tot de zomer van 2027. "Deze verlenging is een gevolg van zijn beste seizoen tot nu toe", valt te lezen op de clubsite. Aké wist afgelopen seizoen met City onder meer beslag te leggen op de treble.

Aké kan terugkijken op een weergaloos seizoen, waarin hij met City de titel in de Premier League, de FA Cup én de Champions League won. De in Den Haag geboren verdediger ontpopte zich tot een onmisbare schakel voor Josep Guardiola, die de Oranje-international indien fit altijd opstelde. Het vertrouwen van de Catalaanse coach in Aké werd extra zichtbaar tijdens de Champions League-finale: de pas net herstelde Aké werd in Istanbul direct in de basis geposteerd.

"Dit is de beste club ter wereld, daar twijfel ik niet aan", aldus Aké in een reactie op de clubsite. "Als speler van Manchester City ben ik elke dag ongelooflijk trots. Dit is een club die op elk gebied uitmuntendheid verwacht, wat voor mij de perfecte omgeving maakt om me te verbeteren. Het maakt mij alleen maar beter. Ik zit in de fase van mijn carrière waarin ik me wil blijven ontwikkelen en dat kan hier elke dag."

Ook heeft de Oranje-international mooie woorden over voor zijn manager Guardiola. "Pep is de beste manager in het voetbal. Een genie die mij anders heeft laten kijken naar het spelletje. Om langer met hem te mogen werken is een echt voorrecht. Ik ben hem zo dankbaar voor alles wat hij voor mij heeft gedaan, zowel persoonlijk als professioneel."

Megasalaris
Aké wordt door zijn nieuwe verbintenis na Virgil van Dijk de bestbetaalde Nederlander in de Premier League, wist De Telegraaf onlangs al te melden. De linkspoot gaat meer dan 150.000 euro per week verdienen, wat neerkomt op een jaarsalaris van 7,8 miljoen. Met zijn prestaties kan Aké bovendien lucratieve bonussen verdienen, waardoor zijn jaarsalaris in totaal richting de tien miljoen euro zou kunnen gaan.

Bezig met laden …