voetbalzone

‘Beste speler van WK, hij heeft alles in zich om een wereldster te worden’

Daniel Cabot Kerkdijk29 jun 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2014, 08:20
Advertentie

Het WK in Brazilië zit vol heerlijke verrassingen, met James Rodriguez als de grootste sensatie. De nieuwste ster is 22 jaar oud, draagt het shirt met rugnummer 10 en schoot Colombia zaterdag met twee fenomenale doelpunten naar de kwartfinales van het WK (2-0). Na vier WK-duels staat de teller op vijf doelpunten, twee assists en drie benoemingen tot man van de wedstrijd.

voetbalzone

“Hij de beste speler van het WK”, zei bondscoach Oscar Tábarez van Uruguay na het onderlinge duel in Rio de Janeiro. Hij plaatste de aanvallende middenvelder annex aanvaller van AS Monaco in één rijtje met Diego Maradona, Lionel Messi en de veelbesproken Luis Suárez. “Allemaal spelers die speciale dingen doen omdat ze bijzondere gaven hebben. Hoe goed je als voetballer bent, heeft niet te maken met ervaring, maar met talent.”

“Hij laat het elke wedstrijd zien”, stelde bondscoach José Pekerman van Colombia. “Ik heb in mijn lange trainerscarrière met veel geweldige spelers gewerkt, maar zoals James zijn er niet veel. Hij neemt op zijn leeftijd al heel veel verantwoordelijkheid op zich, daar doen andere voetballers jaren over. James heeft alles in zich om een wereldster te worden.”

Bezig met laden …