voetbalzone

Bestuur Anderlecht kritisch na bekerduel: 'Dit was Anderlecht onwaardig'

Daniel Cabot Kerkdijk28 okt 2010, 08:10
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2010, 08:10
Advertentie

Anderlecht had woensdagavond bij derdeklasser URS Centre een penaltyreeks nodig om door te stoten naar de achtste finales van de Beker van België. "Anderlecht onwaardig", zo omschrijft directeur Herman Van Holsbeeck de prestatie van de ploeg van Ariël Jacobs, tweede in de Jupiler Pro League.

"Sommige spelers toonden hun limieten", luidt het relaas van Van Holsbeeck in de kranten."Diezelfde spelers moeten zondag tegen koploper Racing Genk bewijzen dat we ons vergissen. Namen noem ik niet. De spelers die ik bedoel, zullen zelf wel weten dat ze een barslechte wedstrijd hebben gespeeld."

"Sommige spelers zullen zich de komende weken écht moeten herpakken, willen ze nog een toekomst hebben op Anderlecht. Over één ding kunnen we wel tevreden zijn: dat we een penaltyreeks konden winnen", besluit Van Holsbeeck met een cynische toon. Partizan Belgrado was afgelopen zomer in de play off-ronde van de Champions League sterker vanaf elf meter en plaatste zich voor het hoofdtoernooi.

Ook voorzitter Roger Vanden Stock nam het woord 'limieten' in de mond met betrekking tot enkele spelers. "Er waren heel weinig positieve dingen." Toch was hij iets positiever dan Van Holsbeeck. "Dergelijke matchen zijn valstrikken voor de topploegen. Kijk maar naar Real Madrid van de week bij derdeklasser Murcia (0-0, red.). Het is na zulke matchen dat je de beker nog wint."

Bezig met laden …