voetbalzone

Bestuur FC Eindhoven 'voorzichtig optimistisch'

26 apr 2008, 11:01
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2008, 11:01
Advertentie
Het bestuur van FC Eindhoven is 'voorzichtig optimistisch' over het voortbestaan van de club. Dat zegt voorzitter Ed Creemers zaterdag in het Eindhovens Dagblad.

De preses schat de kans dat de eerstedivisionist aan het nieuwe seizoen begint nog altijd in op '75 tot 80 procent'. "We boeken vooruitgang. Maar we zijn nog niet waar we willen zijn, het moet écht verbeteren." Uiterlijk in de week van 19 tot 23 mei hakt de eerstedivisionist de knoop door: stoppen of doorgaan. "Dan willen we het echt weten."

De KNVB heeft de tweede club van Eindhoven schriftelijk verzocht vrijwillig af te zien van de status van profclub. De bond is van mening dat de Brabantse club zou moeten afvallen in het kader van de voorgestelde inkrimping van de Jupiler League.

"We blijven strijdbaar", vervolgt Creemers. "Maar ik ben ook realist genoeg om te stellen dat we er serieus rekening mee moeten houden dat de verwachtingen niet uitkomen." De preses beaamt dat de schuld bij PSV van ruim twee ton het zakendoen met sponsoren flink bemoeilijkt. "Er zijn genoeg bedrijven die zeggen: ik wil meedoen, maar ik ga niet de schuld aan PSV betalen. Die schuld ligt als een steen op onze maag."

De in 1909 opgerichte eerstedivisionist lijdt al jaren een marginaal bestaan. De sportieve hoogtepunten werden in een vér verleden gerealiseerd: de bekerwinst in 1937 en de landstitel in 1954.
Bezig met laden …