voetbalzone

'Bestuur Racing Club legt Matthäus in de watten'

Daniel Cabot Kerkdijk24 okt 2009, 08:29
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2009, 08:29
Advertentie

Alleen het jawoord van Lothar Matthäus zelf scheidt Racing Club de Avellaneda nog van een verstandshuwelijk met de Duitse oefenmeester. Volgens diverse Argentijnse media zal de oud-international, die reeds een kopie van het contract in zijn bezit heeft, donderdag in Argentinië arriveren om de onderhandelingen af te ronden. Het treffen met Godoy Cruz, in het kader van de dertiende speeldag, wordt zijn debuutwedstrijd.

/

Matthäus kan voor Argentijnse begrippen een riant salaris verdienen bij de nummer achttien van het Torneo Apertura, het eerste deel van de Argentijnse competitie. Een samenwerking voor een jaar levert de 48-jarige Duitser een bedrag van zeven ton op. Daarnaast is Racing club bereid de eisen van Matthäus te bekostigen: een kamer in een vijfsterrenhotel en de huur van een geblindeerde auto van Duitse afkomst.

Rodolfo Molina, voorzitter van Racing Club, sprak over de telefoon reeds diverse malen met Matthäus en diens zaakwaarnemer. José Pekerman, Héctor Cúper en Carlos Ischia gelden als alternatieven. Matthäus, die zich in 1990 wereldkampioen kroonde, was eerder werkzaam bij Partizan Belgrado, Red Bull Salzburg, Atlético Paranaense, Maccabi Netanya, en als bondscoach van Hongarije.

Bezig met laden …