voetbalzone

Bestuursleden Charleroi vallen kleedkamer Cercle binnen

13 sep 2009, 16:16
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2009, 16:16
Advertentie
Bij Cercle Brugge heeft men met verbazing kennisgenomen van de gebeurtenissen na het duel van zaterdag in en tegen Charleroi. Na het duel, dat eindigde in een 0-4 overwinning, drongen bestuursleden en spelers van de thuisploeg de kleedkamer van Cercle binnen. Het bestuur van de tweede club uit Brugge is dan ook geschokt over het voorval en liet zich zondag uit over de agressieve houding van hun tegenstander.

“Het bestuur van Cercle Brugge is bijzonder triest over wat er zich zaterdag in het stadion van Sporting Charleroi heeft afgespeeld”, zo luidt de eerste reactie. “De agressieve houding tijdens en vooral na de wedstrijd van sommige spelers en bestuurders van de thuisploeg, op en rond het veld, hebben ons diep geschokt. Cercle Brugge vindt dat dit gedrag absoluut niet aanvaardbaar is en rekent er op dat de geëigende instanties hiertegen optreden.”

“Het kan niet dat spelers en bestuurders in de neutrale zone elkaar bedreigen. Het is evenzeer totaal ontoelaatbaar dat spelers en bestuurders van de thuisploeg de kleedkamer van de bezoekers binnendringen en daar bedreigingen uiten en zich agressief gedragen.”. Volgens Charleroi zouden trainer Glen de Boeck en zijn assistent Lorenzo Staelens het vuurtje hebben opgestookt door de Henegouwers uit te dagen, maar dat spreekt Cercle tegen.

Eric Meurant, veiligheidsofficial van Cercle, reageerde ook op de website van de club over de beschuldigingen over en weer. “Cercle hoopt dat de rust snel terugkeert, want wat zaterdag gebeurde is slecht voor het Belgische voetbal. Als fairste ploeg van het land wil Cercle dat voetbal een feest blijft”, aldus Meurant, die hoopt dat deze affaire snel afgesloten kan worden.
Bezig met laden …