voetbalzone

'Beter om Barça niet te beschouwen als een team van gelijke sterkte'

Bart Kruyt14 sep 2010, 08:10
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2010, 08:10
Advertentie

Luis Garcia keert dinsdagavond terug op bekende grond. De voormalig middenvelder van Barcelona staat momenteel onder contract bij het Griekse Panathinaikos, dat in het kader van de Champions League te gast is in het Camp Nou. Garcia zag de Spaans landskampioen zaterdag nog met 0-2 verliezen van Hércules en hoopt deze stunt te kunnen evenaren.

Volgens de technicus moet Panathinaikos overwegen om de speelwijze van Hércules te kopiëren. “Natuurlijk maakt de coach deze beslissingen, maar het lijkt mij geen goed idee om overal op het veld vroeg druk te zetten”, zei Garcia op de persconferentie. “Barcelona tikt je dan weg en zal profiteren van de ruimtes die ontstaan. Het lijkt mij beter om Barcelona niet te beschouwen als een team van gelijke sterkte.”

Toch denkt de voormalig Champions League-winnaar (met Liverpool in 2005) dat Panathinaikos niet kansloos hoeft te zijn. “Dat hebben we zaterdag wel gezien”, doelde hij nogmaals op de wedstrijd van Barcelona tegen Hércules. “Barcelona zal zich willen revancheren na dit verlies, maar als wij hard werken en de ruimtes klein houden, maken we zeker een kans.”

Bezig met laden …