voetbalzone

Betis meldt zich bij koplopers ondanks merkwaardige misser

Bart Kruyt11 sep 2011, 14:40
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2011, 14:40
Advertentie

Real Betis mag zich na twee competitiewedstrijden medekoploper noemen in de Primera División. De promovendus won twee weken geleden al met een minimale marge van Granada (0-1) en zette zondagmiddag Real Mallorca opzij: 1-0. Dit ondanks een opvallende misser in de eerste helft, waarbij het houtwerk in één aanval drie keer werd geraakt.

Kort voor rust kon Betis counteren, na een mislukte voorzet van Nederlander Gianni Zuiverloon. Marco Ruben werd de diepte in gestuurd en dacht de openingstreffer binnen te werken, maar stuitte op de paal. Jorge Molina leek de rebound eenvoudig binnen te kunnen werken, maar zijn kopbal belandde op de lat. Vervolgens probeerde Molina het met een spectaculaire volley, maar ook nu werd het houtwerk geraakt.

Mallorca kwam na het curieuze moment dus met de schrik vrij, maar ging uiteindelijk toch onderuit. Drie minuten voor het eindsignaal zorgde Ruben Castro ervoor dat Betis na twee speelronden nog zonder puntenverlies is: 1-0. De promovendus heeft na twee duels evenveel punten als Real Madrid en Valencia, die wel een beter doelsaldo hebben.

Bezig met laden …