voetbalzone

Betraande Grealish zorgt voor prachtig en puur interview na CL-triomf

Rian Rosendaal11 jun 2023, 09:08
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2023, 09:08
Advertentie

Emoties en tranen bij Jack Grealish zaterdagavond na het veroveren van de Champions League met Manchester City. De middenvelder annex vleugelaanvaller legt uit dat dat komt omdat hij zijn gehele loopbaan keihard heeft gewerkt voor dit magische moment. Grealish geeft daarnaast ruiterlijk toe dat hij absoluut niet in vorm was tijdens de met 1-0 gewonnen eindstrijd tegen Internazionale in Istanbul.

De emotionele Grealish meldde zich na afloop bij het analistenteam van BT Sport bestaande uit Rio Ferdinand, Mario Balotelli en Joleon Lescott. "Dit is waar je je hele leven voor werkt. Ik ben zo blij, man", aldus de dolblije Champions League-winnaar. Ferdinand, die het miljardenbal in 2008 veroverde met Manchester United, snapt de emoties van zijn landgenoot maar al te goed. "Geniet ervan, man, geniet ervan." Grealish is zeer opgetogen, maar ook kritisch. "Ik was vandaag echt afschuwelijk slecht." Lescott voegt toe dat niemand zich dat over enkele jaren nog zal herinneren.

"Het is zeer bijzonder om met deze spelers en deze staf de treble te winnen", betrekt Grealish zijn ploeggenoten en de trainers in zijn analyse. "Iedereen die mij kent weet dat ik echt een familiemens ben en dat voetbal ontzettend veel voor mij betekent. En ik heb hier altijd keihard voor gewerkt. Ik denk nu vooral aan de mensen die mij altijd geholpen hebben en dat mijn familie vandaag op de tribune zit, maakt mij gewoon emotioneel", aldus Grealish, die tot slot enkele lovende woorden heeft richting manager Josep Guardiola.

Guardiola
"Het is echt een genie. Ik heb hem net bedankt en gezegd dat hij dit allemaal mogelijk heeft gemaakt voor mij", ontvangt de succescoach een groot compliment van zijn speler. "Hij heeft heel veel geld (117 miljoen euro, red.) voor mij betaald en vorig jaar, toen ik als een natte krant speelde, bleef hij me altijd steunen. Dankzij hem ben ik in staat om op dit niveau te presteren. Ik heb hem daarvoor bedankt." Grealish liep na een knuffel met Balotelli weg om feest te gaan vieren met zijn medespelers.

Bezig met laden …