voetbalzone

Bielefeld geeft gratis kaarten weg in hoop op steun in degradatiestrijd

Thijs Post18 jan 2011, 17:08
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2011, 17:08
Advertentie

Het is momenteel geen pretje om supporter te zijn van Arminia Bielefeld. De club degradeerde in het seizoen 2008/09 uit de Bundesliga en vecht tegenwoordig in de op één na hoogste divisie tegen afdaling naar het derde niveau. De clubleiding hoopt door middel van het gratis weggeven van toegangskaarten op de steun van een goed gevuld stadion. Dat meldt persbureau Reuters.

De actie van Die Arminen houdt in dat alle fans die een toegangsbewijs hadden voor de wedstrijd tegen FSV Frankfurt gratis en voor niets een kaartje kunnen ophalen voor het duel met hoogvlieger Hertha BSC. In de wedstrijd tegen Frankfurt (1-1) bevolkten 13.000 toeschouwers de tribunes van de Bielefelder Alm, het stadion met een capaciteit van 27.300.

Bielefeld staat op een achttiende en laatste stek in de rangschikking van de 2. Bundesliga. Na achttien wedstrijden heeft de club acht punten weten te verzamelen, vier minder dan FC Ingolstadt 04. De afstand tot de veilige vijftiende plaats op de ranglijst bedraagt tien punten.

Bezig met laden …