voetbalzone

Bielefeld geeft trainer zijn congé

10 dec 2007, 15:25
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2007, 15:25
Advertentie
Arminia Bielefeld heeft hoofdtrainer Ernst Middendorp zijn taken ontnomen en ontslagen. De coach van de Bundesliga-formatie wordt voorlopig vervangen door Detlev Dammeier, hoofdverantwoordelijke van de amateurtak van Bielefeld.

De uiterst slechte resultaten van de afgelopen weken waren voor het clubbestuur de aanleiding om Middendorp op straat te zetten. "De feiten liegen er niet om," liet directeur Reinhard Saftig weten. "We hebben slechts vijf punten uit de laatste elf wedstrijden weten te slepen en daarbij zeer veel tegengoals moeten incasseren."

Afgelopen vrijdag was daar de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Bielefeld werd met maar liefst 6-1 afgeslacht door Borussia Dortmund. Voor het bestuur de reden om bij elkaar te komen en te vergaderen over een mogelijk ontslag van de oefenmeester.

"Het is een emotioneel moment voor mij," stelde Middendorp, die al voor de derde keer op straat wordt gezet als trainer van Bielefeld. "Ik ben al twintig jaar werkzaam bij de club, dan komt het toch hard aan." Momenteel staat de ploeg op een vijftiende plek in de Bundesliga en heeft het slechts één wedstrijd gewonnen. Aankomend weekend staat de wedstrijd tegen regerend landskampioen VfB Stuttgart op het programma.
Bezig met laden …