voetbalzone

Bielefeld verwelkomt afgedwaalde ex-international Oranje op proef

Erik van Dam30 dec 2010, 18:25
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2010, 18:25
Advertentie

Romano Denneboom blijft maar zoeken naar een club die bij hem past. Zes jaar geleden trad de 29-jarige aanvaller nog op in het Nederlands elftal, maar nu probeert hij indruk te maken bij Arminia Bielefeld, de nummer laatst van de Tweede Bundesliga. Volgens het Westfalen-Blatt gaat Denneboom misschien met Arminia mee op trainingskamp naar Turkije.

/

Bielefeld speelde van 2004 tot 2009 in de hoogste Duitse competitie, maar degradeerde daar anderhalf jaar geleden uit. In het eerste jaar op een lager niveau eindigden Die Arminen als zevende, maar nu gaat het stukken slechter. De winterstop werd ingegaan met maar zeven punten uit zeventien wedstrijden. In Denneboom treft het een speler die het ook niet voor de wind gaat.

Officieel mag de enkelvoudig international, die in 2004 een oefeninterland van Oranje afwerkte, zich kampioen van het vorige seizoen noemen. Namens FC Twente speelde hij immers één wedstrijd in het kampioensjaar. Maar sinds zijn vertrek uit Enschede en de uittocht bij Sparta Rotterdam vindt de Schiedammer nergens meer vaste voet. Hibernian, AEK Larnaca, AS Eupen en XerxesDZB gingen allen niet in zee met de aanvaller, of hij blies zelf een samenwerking af. Mogelijk lukt het bij Bielefeld wel te slagen.

Bezig met laden …