voetbalzone

Bielsa: 'Blij met kwalificatie, droevig om nederlaag tegen Spanje

Daniel Cabot Kerkdijk26 jun 2010, 08:02
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2010, 08:02
Advertentie

De nederlaag in de laatste groepswedstrijd tegen Spanje (2-1) bleef voor Chili zonder gevolgen. Door de remise van Zwitserland tegen Honduras gaat de Zuid-Amerikaanse formatie samen met Spanje door naar de achtste finale. Daarin wacht niemand minder dan Brazilië. "Met hun geschiedenis hoeft daar niet veel commentaar bij", vertelde bondscoach Marcelo Bielsa na afloop van het duel.

/

"Brazilië is altijd een te duchten tegenstander", vervolgde Bielsa, die het levenslicht in Argentinië zag. "Op dit WK hebben ze bovendien bewezen dat ze naast creativiteit ook agressiviteit en kracht in de weegschaal kunnen werpen." Mocht Chili het treffen met Brazilië overleven, dan wacht een ontmoeting met Nederland of Slowakije. Beide duels staan voor komende maandag op het programma.

Bielsa betreurde de nederlaag. "Tot de uitsluiting van Marcos Estrada (enkele minuten voor rust, red.) verliep de match evenwichtig. "Al moet gezegd dat we ook toen al veel inspanningen moesten leveren om een superieur Spanje af te houden. Nadien is het alleen maar moeilijker geworden. Met een mannetje minder hebben we echter goed standgehouden, ook al had Spanje constant de bal. Ik blijf dus met gemengde gevoelens achter: blij met de kwalificatie, maar droevig om het verlies."

Bezig met laden …