voetbalzone

Bielsa: 'Een gelijkspel tegen Spanje is helemaal niet goed genoeg'

Daniel Cabot Kerkdijk24 jun 2010, 23:15
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2010, 23:15
Advertentie

Na twee overwinningen op rij in Zuid-Afrika is bondscoach Marcelo Bielsa in Chili de gevierde man. De Zuid-Amerikanen boekten zeges op Honduras en Zwitserland en gaan aan kop in Groep H. Vrijdag kan Chili tegen Spanje kwalificatie af gaan dwingen voor de kwartfinale. Bielsa waakt voor euforie. “Ik ben geen superheld.”

/

Bielsa boekte met Chili in Zuid-Afrika de eerste WK-overwinning sinds 1962. In Zuid-Amerika wordt de Argentijn geroemd, maar de bondscoach wil niets weten van namen als ‘superheld’ en ‘wondertrainer’. “Nee, zulke benamingen slaan nergens op. Ik heb hier jarenlang gewerkt aan een project, we zijn bezig op een WK. Als we ons vrijdag plaatsen voor de achtste finales word ik heilig verklaard, maar vliegen we eruit, dan is onze ploeg ineens niets meer waard. We doen hier allemaal gewoon ons best.”

Chili heeft tegen Spanje genoeg aan een gelijkspel. Bielsa wil daar niet op gokken. “Nee, een gelijkspel is helemaal niet goed genoeg. Spelen voor een remise is zelfs moeilijker dan vol voor een overwinning gaan. We zullen ook tegen Spanje ons eigen spel trachten te spelen. We gaan voor balbezit, zoeken de aanvallen en blijven achterin hopelijk geconcentreerd.”

Bezig met laden …