voetbalzone

Bielsa houdt steraanvaller Suazo buiten Chileense selectie

Bart Kruyt20 aug 2010, 20:22
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2010, 20:22
Advertentie

Ook Chili heeft na het succesvol verlopen WK in Zuid-Afrika de blik weer op de toekomst gericht. Bondscoach Marco Bielsa maakt zich met zijn ploeg op voor een vriendschappelijke interland met Oekraïne, op 7 september aanstaande. Bielsa stelde alvast een selectie samen voor de oefenwedstrijd, maar besloot opvallend genoeg om aanvaller en sterspeler Humberto Suazo geen uitnodiging te sturen, zo meldt de website van de FIFA.

Suazo, die onder contract staat bij het Mexicaanse Monterrey en afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Real Zaragoza, was tijdens de Chileense kwalificatiereeks richting het laatste WK de grote man bij de nationale ploeg. De 29-jarige spits maakte tien doelpunten en kroonde zich daarmee tot topscorer van het Zuid-Amerikaanse continent. Suazo startte geblesseerd aan het hoofdtoernooi en kon in Zuid-Afrika niet voorkomen dat Chili in de achtste finale werd uitgeschakeld door Brazilië.

Bondscoach Bielsa selecteerde Mauricio Pinilla als vervanger voor Suazo. De aanvaller (26) van het Italiaanse Palermo maakt daarmee na vier jaar zijn rentree bij de Chileense ploeg. Pinilla speelde in 2006 zijn laatste interland namens de Zuid-Amerikaanse formatie. In 2007 ontstond er een nationale rel rondom de spits, nadat hij in een hotelbed betrapt was met de vriendin van de Chileense aanvoerder Luis Jiménez.

Bezig met laden …