voetbalzone

Bielsa verwacht Chileense bond zaterdag duidelijkheid te verschaffen

Erik van Dam30 jul 2010, 08:02
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2010, 08:02
Advertentie

Marcelo Bielsa laat de Chileense bond waarschijnlijk zaterdag weten of hij door wil gaan als bondscoach van het land. De Argentijnse manager leidde de Chilenen tijdens het WK in Zuid-Afrika door de groepsfase heen richting de knock-outronde, maar Brazilië bleek al direct een te grote horde. Chili ging met 3-0 ten onder en vloog uit het mondiale toernooi.

/

De financiële details in het nieuwe contract tussen Bielsa en de bond zouden nog niet helemaal in orde zijn. De twee partijen hebben wel al een principe-akkoord bereikt over een langere samenwerking. Chili wil dat Bielsa doorgaat met het coachen van de nationale ploeg tijdens de Copa América van volgend jaar, en het WK 2014 in Brazilië.

Als de bond er niet alsnog uitkomt met Bielsa, zal het moeten kijken naar andere coaches. Manuel Pellegrini zit momenteel zonder werkgever; hij was het laatst werkzaam als coach van Real Madrid. Onlangs gaf Pellegrini aan dat hij bondscoach van zijn vaderland Chili wilde worden, zij het vanaf 2014 als opvolger van Bielsa.

Bezig met laden …