voetbalzone

Bielsa: ‘We respecteren Spanje net zoals Honduras en Zwitserland’

Peter Nusselder07 jun 2010, 16:21
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2010, 16:21
Advertentie

Bondscoach Marcelo Bielsa van Chili start het WK woensdag met de wedstrijd tegen Honduras. Hoewel Spanje de torenhoge favoriet is in groep H, wil Bielsa de andere opponenten niet onderschatten. “Honduras heeft bijvoorbeeld David Suazo, een uitstekende speler die schittert in Europa”, vertelt de keuzeheer op de website van wereldvoetbalbond FIFA.

“Spanje is veruit favoriet om deze groep te winnen en om de finale te halen”, aldus Bielsa. “Maar we hebben geen angst voor ze. We respecteren ze, maar zonder angst. Net zoals we Honduras en Zwitserland respecteren, want ook deze teams hebben de beschikking over geweldige voetballers”, weet de Chileense bondscoach. “Ze hebben spelers die voetballen in Engeland en andere Europese competities.”

Chili opent tegen Honduras en dat lijkt vooraf de minste tegenstander. Bielsa waakt echter voor onderschatting. “Ten eerste wil ik benadrukken dat geen enkel team zwakker is dan andere ploegen. En een paar jaar geleden wist Honduras in de Copa America nog met 2-0 van Brazilië te winnen. Dus denken dat zij de zwakste in de groep zijn zou een idiote vergissing zijn.”

Bezig met laden …