voetbalzone

Bielsa: ‘We scoren maar één keer, maar we hadden constant balbezit’

Erik van Dam21 jun 2010, 19:16
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2010, 19:16
Advertentie

Marcelo Bielsa was maandag voor de tweede keer dit WK de winnende coach. Vooralsnog konden alleen Diego Maradona en Bert van Marwijk dat ook zeggen, maar in tegenstelling tot die coaches kan Bielsa er nog niet zeker van zijn dat Chili de achtste finales haalt. “We hebben helaas maar één keer weten te scoren”, zei de Argentijn na afloop van de wedstrijd in zijn commentaar.

/

Bielsa merkte op dat Chili veelvuldig de bal in bezit had, maar er te vaak niet genoeg mee deed. “De wedstrijd kwam op mij over, alsof alleen wij telkens de bal hadden. Als je, zoals wij vandaag, lange tijd met een man meer kan spelen, moet je eigenlijk vaker het doel weten te vinden. Aan de andere kant was aan het einde van de wedstrijd zelfs een remise nog mogelijk. Uiteindelijk wonnen we gelukkig, en verdiend.”

Indien Bielsa zijn land ook in de laatste wedstrijd tegen Spanje naar winst kan coachen, eindigen de Chilenen als winnaar van hun groep. Wint Chili niet, dan zou Spanje of Zwitserland nog de koppositie op kunnen eisen. Plaatsing voor de achtste finales is echter waarschijnlijk. Lukt het de volgende ronde te bereiken, dan wacht Brazilië, Portugal of Ivoorkust.

Bezig met laden …