voetbalzone

Bielsa wil er 'alles' aan doen om Brazilië vroegtijdig naar huis te sturen

Matthijs van Laar27 jun 2010, 12:35
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2010, 12:35
Advertentie

Terwijl heel de wereld stiekem al rekening houdt met een kwartfinale tussen Nederland en Brazilië, zijn de opponenten van de twee WK-favorieten in de achtste finales in het geniep bezig een plan te smeden dat voor sensatie moet zorgen. Zo ook Chili, dat maandag als tegenstander fungeert van de Brazilianen. “We zullen het onmogelijke doen om ervoor te zorgen dat ons avontuur niet vervroegd ten einde komt”, aldus bondscoach Marcelo Bielsa.

/

De Argentijn heeft respect voor de vijfvoudig wereldkampioen, maar vindt niet dat zijn spelers de Goddelijke Kanaries hoeven te vrezen. “Brazilië heeft het voetballende aspect waar zij om bekend staan gecombineerd met agressie en kracht”, vindt Bielsa. “Ze zijn erg sterk, maar wij zullen het onmogelijke doen om ervoor te zorgen dat ons avontuur niet vervroegd ten einde komt.”

Middenvelder Rodrigo Millar bleef geheimzinnig, maar liet doorschemeren ook alles te zullen geven om de favoriete Brazilianen al vroeg in het toernooi pootje te lichten. “We weten dat we de mensen in Chili blij maken met onze verrichtingen hier”, grijnsde hij. De huidige nummer achttien van de wereld eindigde als tweede in de groep met Spanje. De Europees kampioen won in het laatste groepsduel met 2-1 van de Zuid-Amerikanen.

Bezig met laden …