voetbalzone

'Big Eric' had EK kunnen winnen: 'Ik heb met de Portugese bond gesproken'

Daniel Cabot Kerkdijk13 nov 2016, 06:15
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2016, 06:15
Advertentie
/

Het EK in Frankrijk was een fiasco voor de nationale ploeg van Engeland, maar voor Eric Dier had het heel anders kunnen aflopen. De verdediger annex defensieve middenvelder van Tottenham Hotspur, goed voor veertien A-interlands namens the Three Lions, was jaren geleden immers in beeld als Portugees international.

Dier zag het levenslicht in Engeland, maar verhuisde met zijn ouders naar Portugal toen hij zeven jaar was. Pas vijf jaar geleden, toen hij nog in dienst van Sporting Portugal was, kwam hij in beeld als Engels jeugdinternational. "Ik ben Engels. Ik heb nooit het tegenovergestelde beweerd. Ik ben honderd procent Engels", zo stelt de 22-jarige Dier. "Maar ik was erg blij dat Portugal het EK won, nadat wij waren uitgeschakeld."

"Ik heb nooit gedacht: 'ik had voor Portugal moeten spelen'", zo verzekert Dier, die in Engeland inmiddels als 'Big Eric' door het leven gaat. "Veel Brazilianen komen voor Portugal uit, maar daar was ik als kind al geen fan van. Ik had toen al het idee dat ik voor Engeland wilde uitkomen. Ik ben een Engelsman, maar Portugal is mijn thuis. En ja, ik heb met vertegenwoordigers van de Portugese voetbalbond gesproken. Net als Sporting, ja. Maar het leidde tot niets en nu is het een beetje te laat..."

Bezig met laden …