voetbalzone

‘Bij Ajax is alles nieuwer, hier hebben we geen stoombad of badkuip’

Erik van Dam08 mrt 2014, 09:19
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2014, 09:19
Advertentie

Na de promotie naar de Eredivisie verzekerde SC Cambuur zich van flink wat nieuwe gezichten. Dertien spelers werden permanent aangetrokken en daar bovenop kwamen nog zes huurlingen. Van de traditionele top drie leenden de Friezen drie spelers: Jody Lukoki (Ajax), Elvis Manu (Feyenoord) en Marcel Ritzmaier (PSV).

voetbalzone

Ritzmaier en Lukoki doen de meeste speeltijd op en voor laatstgenoemde wacht zondag een bijzondere wedstrijd: Ajax-uit. Hij kwam zelf al tot 24 wedstrijden voor de regerend kampioen, maar staat nu oog in oog met zijn eigenlijke werkgever. In gesprek met Ajax TV blikt de snelle vleugelaanvaller vooruit. Hij zegt het prima naar zijn zin te hebben in het noorden van het land.

“Ik wilde natuurlijk wel voor Ajax spelen, maar sommige dingen gebeuren”, stelt Lukoki, die een verschil merkt in beleving. “Bij Cambuur hebben we niks te verliezen, bij Ajax is alles groter. Bij Ajax is alles nieuwer. Hier hebben we geen stoombad of badkuip in de kleedkamer. Dat was wel even wennen. Bij ons in de groep kijken we niet waar je vandaan komt. Ook al kom je van Ajax, Feyenoord of PSV, je moet werk leveren zoals alle andere jongens dat doen.”

Bezig met laden …