voetbalzone

'Bij Ajax is het normaal dat je de bal bij 3-0 rond tikt, hier is het vol gas'

Bart Kruyt16 jan 2011, 16:39
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2011, 16:39
Advertentie

Dennis Rommedahl en Marko Pantelic zijn in een andere wereld terechtgekomen. De twee aanvallers kwamen afgelopen zomer niet tot een akkoord met Ajax en vertrokken daardoor naar Olympiakos Piraeus, waar het voetbal toch heel anders is. “Bij Ajax is het normaal dat je bij 3-0 de bal even rustig rond tikt, hier is het altijd: vol gas!”, zegt Rommedahl tegen Voetbal International.

/

De Deen speelde tot dusver dertien competitieduels in Griekenland, terwijl de teller van Pantelic op twaalf staat. “Marko wordt vaak gebruikt als nummer negen, maar voor zijn positie heeft Olympiakos ook Kevin Mirallas (clubtopscorer met negen goals, red.), die iets sneller en beweeglijker is. Marko fungeert eigenlijk het best als aanspeelpunt”, legt Rommedahl uit. “Ik begon het seizoen op links, daarna ben ik naar de rechterkant verhuisd. De trainer verwacht dat zijn buitenspelers vooral naar binnen trekken, dat was voor mij wennen. Andere opties zijn Albert Riera en Giannis Fetfatzidis, een Grieks talent. Die moet soms óók spelen.”

“Na vorig seizoen had ik wat opties, maar ik wilde per se om prijzen voetballen”, vervolgt Rommedahl zijn verhaal. “Het seizoen begon voor ons nogal onrustig met de uitschakeling in de Europa League. Dat was dramatisch! Olympiakos heeft een nieuwe eigenaar en uit de vele aankopen blijkt hoe ambitieus ze hier zijn. We móéten kampioen worden. Vergeleken met Panathinaikos vind ik ons vooral in de breedte sterker.” Olympiakos staat momenteel bovenaan in de Griekse competitie.

Bezig met laden …