voetbalzone

‘Bij Barcelona is het niet genoeg om een beest van een speler te zijn’

Thijs Post14 mrt 2016, 14:25
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 14:25
Advertentie

Dani Alves leek vorig seizoen op weg naar de uitgang bij Barcelona. De rechtsachter presteerde enige tijd onder de maat en de club leek zijn verbintenis niet te gaan verlengen. Hij kreeg toch een nieuwe verbintenis en dit seizoen is hij niet weg te denken uit de basis van Barcelona. De 32-jarige Alves houdt het lang vol bij Barcelona: hij staat er al sinds 2008 onder contract.

/

De Braziliaan krijgt kritiek omdat hij niet goed zou kunnen verdedigen. “Maar wat is verdedigen?”, vraagt hij zich af in the Guardian. “Degene die nooit dribbelt en nooit aanvalt? Man, dan zou voetbal saai zijn. Je kunt je alleen voorbereiden om te verdedigen, maar dan dribbelt er alsnog iemand langs je heen. Je bent niet de enige die snel is. Als je verdedigt, val je niet aan. Waarom speel je voetbal? Om te winnen en om te winnen moet je scoren. Als je goed verdedigt maar niet scoort, is het waardeloos”, luidt het wollige antwoord van de rechtsachter.

Dani Alves heeft tal van prijzen gepakt bij Barcelona. Dat is volgens hem ‘misschien wel makkelijk’, maar het is naar eigen zeggen wel bijzonder dat hij al jaren in Catalonië speelt. “Maak een lijst met spelers en hoe lang ze het hebben volgehouden bij Barcelona.” Alves wijst op Alexis Sánchez, die naar Arsenal vertrok. “Spelers komen en gaan. Dat wil niet zeggen dat het slechte spelers zijn, het zijn beesten. Bij Barcelona is het niet genoeg om een beest van een speler te zijn. Na Lionel Messi ben ik de buitenlander met de meeste wedstrijden voor Barcelona. Dan moet ik toch ook wel wat kunnen.”

Bezig met laden …