voetbalzone

'Bij Barcelona zal hij de gaatjes moeten opvullen, hij kan beter blijven'

Matthijs van Laar21 okt 2015, 09:29
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 09:29
Advertentie
voetbalzone

Philippe Coutinho doet er volgens landgenoot Lucio verstandig aan om Liverpool voorlopig trouw te blijven. De naam van de spelmaker wordt in verband gebracht met Barcelona en Neymar verkondigde onlangs zelfs openlijk dat hij zijn landgenoot graag ziet komen. Daar denkt de ex-stopper van onder meer Bayern München en Internazionale anders over. “Als ik de keuze moest maken, zou ik blijven.”

Lucio, tegenwoordig actief voor FC Goa in de Indiase Super League, denkt niet dat Coutinho gelukkig wordt van een overstap naar Spanje. “Barcelona heeft meerdere sterren, zoals Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. Als hij daarheen gaat, zal hij moeten spelen waar de coach hem opstelt. In dit geval waarschijnlijk op plekken om de gaten op te vullen.”

Coutinho kan zich beter richten op Liverpool, stelt de oud-international van Brazilië in gesprek met IBTimes UK. “Hij is natuurlijk de enige die hierover kan beslissen, maar als goede vriend adviseer ik hem om bij Liverpool te blijven. Maar Philippe zal overal succesvol zijn. In Europa wordt van je verwacht dat je gedisciplineerd bent. Hij voldoet aan die eis.”

Bezig met laden …