voetbalzone

Bij Bayern München mislukte spits moet 'steunpilaar' in Bremen worden

Thijs Post23 mei 2013, 13:16
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2013, 13:16
Advertentie

Nils Petersen verdiende met 25 competitietreffers in het seizoen 2010/11 bij Energie Cottbus in de 2. Bundesliga een transfer naar Bayern München. In Zuid-Duitsland vindt men nu dat de inmiddels 24-jarige Petersen niet over het gewenste niveau beschikt. De aanvaller, het voorbije seizoen op huurbasis actief voor Werder Bremen, stapt op permanente basis over naar Werder.

/

Dat meldt der Rekordmeister via de officiële kanalen. Petersen, ex-jeugdinternational van Duitsland, tekent in Bremen een contract voor vier seizoenen. Over de afkoopsom doen beide partijen geen mededeling. De aanvaller, die bij zijn presentatie in München nog het prestigieuze rugnummer 9 toegewezen kreeg, speelde in totaal slechts negen competitiewedstrijden voor de Zuid-Duitsers. Hij maakte twee doelpunten. Bij Werder maakte hij afgelopen seizoen elf doelpunten in 34 duels.

“We vinden het fantastisch dat Nils de komende jaren bij deze club op doelpuntenjacht gaat”, stelt directeur Thomas Eichin van Werder op de clubwebsite. “Hij heeft laten zien dat hij perfect bij deze club past. We zijn ervan overtuigd dat hij zich verder gaat ontwikkelen en dat hij een steunpilaar van deze club wordt.”

Bezig met laden …