voetbalzone

‘Bij De Boer denk ik meteen aan Ajax, daar ligt toch zijn hart’

Gijs Freriks16 jan 2016, 08:28
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2016, 08:28
Advertentie

Eljero Elia hoopte zijn carrière bij Feyenoord een nieuwe impuls te geven en tot dusver is hij niet ontevreden. De 28-jarige aanvaller staat met de Rotterdammers slechts vijf punten achter op koploper Ajax, maar zegt ook bekend te zijn met de kritiek dat zijn rendement omhoog moet.

voetbalzone

Ronald de Boer schreef in zijn column voor Voetbal International bijvoorbeeld: “Elia begon leuk, maar nu wordt het tijd dat zijn spel meer rendement (lees: goals en assists) gaat opleveren.” Elia zegt dat hij stilstaat bij kritiek, maar dat het ook uitmaakt van wie die afkomstig is. “Bij De Boer denk ik zelf meteen aan Ajax, daar ligt toch zijn hart”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

“Als Willem van Hanegem het zegt, dan sta ik er toch langer bij stil. Omdat Feyenoord zijn club is. Die liefde gaat diep”, aldus de 28-voudig Oranje-international, die in de krant ook ingaat op zijn periode in Italië. Hij speelde in het seizoen 2011/12 bij Juventus, maar verder dan één assist in vijf officiële wedstrijden kwam hij niet. Hij beschouwt dat evenwel niet als een ‘verloren jaar’.

“Ik zat in de kleedkamer tussen Alessandro Del Piero en Andrea Pirlo. En ga de strijd maar eens aan met Giorgio Chiellini. Dat is geen verdediger, maar bijna een huurmoordenaar. Die schopte je over de omheining en zei dan sorry. Maar de Serie A op zich vond ik helemaal niks. Een beetje vergane glorie. Een prijs winnen met Feyenoord, dat zou pas wat zijn. Daar heb ik heel veel voor over”, aldus Elia.

Bezig met laden …